Ugrás a fő tartalomra

Svájci falusi ház hozzáépítéssel




  • Modern hozzáépítés a festői faluban
Az épület a svájci hegyekben egy festői faluban található. Az építész egy nagyon régi házhoz tervezett egy modern épületszárnyat monolit betonból. Az építmény talán egyszerűségével nem rí annyira ki, hatalmas ablaknyílásai és anyaga viszont egyedivé teszi a többi házikó között.



  • Az új épület monolit betonból
Az eredeti épület a 18-ik században épült. hozzá épült a monolit vasbetonból készült új házrész. Az új rész, trapéz alaprajzával, tükörképe a régi falusi háznak.



  • A régi és az új közötti harmónia
Mindkét épületszárnyban megtalálhatóak a kiszolgáló helyiségek, mint konyha és fürdőszoba. még így is elegendő tágas tér jut a lakótereknek a 300m2-en. Láthatóan nagy a különbség az új beton- és a régi masszív kőből épült szárny között. A tiszta, egy szerű vonalvezetés zárkózik fel a rusztikus régi részhez.




  • Terasz, kilátással a hegyekre
A két épület között alakították ki a terasz részt. Egyik oldalon az utca, másikon a szomszéd telek határolja. A romantikus, nyugodt pihenő-, étkező helyet a nagy beton szökőkút választja el a gyümölcsöstől.



  • A jól sikerült kettős
A garázs bejárata az épület déli oldalán az alagsorban található. Az új épületnél a régi alaprajzát megtartották. Igazából egy tér, ahol az ablakok úgy lettek elhelyezve, hogy kilátásuk a szőlőhegyre vagy a Sargan Kastélyra essen.



  • A hatalmas belmagasság
A nappali és könyvtár terében a belmagasság nyolc méter.



  • A melegséget a fa padló adja
Az új épület felső emeletén a kandalló választja el az étkezőt a lakótértől.Az öntöttbeton falak és a tölgyfa padló adják meg a tér hangulatát. Innen átsétálva, a régi épületbe, a konyhába jutunk.


  • Világos étkező
Az étkező, végül is nevezhetjük így is, a galérián található. Letekintve a könyvtár szobát látjuk. Érdekes fényjátékot alkotnak a hatalmas ablakokon beáramló napsugarak. Míg az új épület nagy terei fényárban úsznak, a régi szárnyban mindent az eredeti módon hagytak és újítottak fel.



  • Alaprajz
Látjuk a jobb oldali vastag falak a régi szárnyat alkotják, a bal oldalon találjuk az új hozzáépítést.



Tetszett?

El tudsz képzelni ilyen két stílusú épületet?



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kis konyha 12 nagy ötlettel..

Ha kicsi a konyhánk akkor se keseredjünk el. Sokszor a legabszurdabb terekből születnek a legötletesebb és egyedibb megoldások. A hármas alapszabályt már biztosan ismeritek. Hűtés - mosogatás - főzés. Ha lehetséges tartsuk meg. Azonban van olyan helyzet, hogy nem tudjuk átrakni a kiállásokat, vagy olyan pici a konyha, hogy úgyis minden kéznél van.    1 .  Ebben a pici részletben az oldalfalakon a keskeny polcok nagyon praktikusak. Jó megoldás a lelógó lámpatest. Bár ennél figyelni kell, hogy, ha nyíló az az ablak nyitható is maradjon.     2 .  Azzal, hogy a felső szekrények fehér színt kaptak, megoldott a tárolás, de mégsem nyomja össze a teret. Az alsó bútor pasztell színe adja meg az otthonos hangulatot.     3 .  A pultlap mélyítésével, ha felülősen is, de az étkezés megoldva. Ezt főleg olyan konyhákban érdemes alkalmazni, ahol az étkezési szokásoknak megfelel. Pl. csak reggelire és esetleg vacsira étkezik otthon egy fiatal pár, vagy egyedülálló hölgy.   

Egykori pályaudvar épülete, nyaralóként

Íme a környezet a sínpárokkal.. Hatalmas terem, mintha múzeumban lennénk.. Étkező, kandallóval.. Na de a többi.. Fent a galérián.. Ebből a megvilágításból barátságosabb.. Fa, minden fa.. A nappali igazán bájos, vidékies lett.. Színházban járunk? Nem, csak a hálószoba van elszeparálva.. forrás A fürdő, sok fával egyszerű vonalakkal.. Mit szólsz hozzá?

FELÚJÍTUNK, de mi legyen a sorrend?

Kinek mikor kell jönni? Felújítás során sok szakember megfordul leendő szebb otthonunkban:) Ahhoz, hogy ne legyen kavarodás és káosz, előre fel kell készülnünk. Meg kell szerveznünk, hogy minden szakember  a megfelelő időben érkezzen és a munkájában ne legyen zavaró tényező. Ez alatt azt értem, hogy ne legyen csúszás az előző szakterülettel, ami a másik munkáját hátráltatja, vagy akadályozza. Persze közbe jöhetnek nem várt események, de ha felkészültünk, ezeket is jobban tudjuk kezelni:) Elengedhetetlen egy ütemterv készítése. Ezt a következőképpen csináljuk: Készítsünk egy táblázatot. A bal oldalra egymás alá írjuk be az adott szakmákat, lehetőleg a munkák sorrendje szerint. Készítsünk akkora rubrikát, hogy a szakember nevét és telefon számát is be tudjuk írni. A felső sorba pedig az idő kerül napokra vagy hetekre lebontva. A táblázat középső rubrikáiba színes filccel jelöljük vízszintes vonallal, hogy ki mettől meddig dolgozik. Így átláthatjuk a munkafolyamatokat, és hogy mel